Осiннiй етюд

Виктор Гала
Останні подихи тепла.
Вже осінь золотить сади.
Блакитне небо ніби з скла,
Не за горами холоди.

А там вже вкриються поля
Периною пухких снігів.
Замерзнуть ріки і земля,
Не чути буде журавлів.

А зараз ще листок летить
Із вітром в вальсі закружляв,
Натанцювавшись в якусь мить,
До рук тобі із неба впав.

Червоно-жовтий, аж горить,
Немов би каже:-Я вогонь!
Він знову з вітром полетів,
Торкнувшись до твоїх долонь.

Сміється осінь золота,
З берізки скинувши фату,
А та стоїть немов свята,
Не прикриває наготу.

Я обіймаю білий стан.
Торкаюсь ніжно до кори.
Хоч розумію це -обман,
Та уявляю, що то ти.

Цілую тіло молоде,
Мені на плечі покладе
Берізка віти. Лист впаде
Й мене у осінь поведе.