Не сп1шити, не в1рити, не л1тати

Инна Омут
Не спішити, не вірити, не літати,
Кожен вечір з надією засинати,
Щоб прокинутись вранці з новими силами,
Новий день - це війна, без правил та виграшів.
Не забути, не мріяти, не чекати,
Кожну мить обезсилено озиратись:
Може, щось не зробила, чи десь не так,
Ти стараєшся серцем, але ва-банк.
Не хотіти, не марити, не бувати,
Не чекати, не бачити, не вітатись,
Кожна мить - це теорія суперечок,
Ми живемо, як в книзі про безкінечність.
Не спішити, не вірити, не літати,
Кожну мить на молекули розсипатись,
Кожен світ, як теорія, по зірках -
Розкладати, зриваючись на словах.
Я - не ти, це - не ми, це лише початок,
Все буває інакшим, ніж може здатися,
Все на світі - це фобія в психлікарні,
Я сьогодні лиш гостя в твоїй вільні.
Я на мить в сьогоденні, не назавжди!
Не звикай до видінь, не лови зірки!
Не збирай на душі гріхи всього світу!
Не спішити, не вірити, не хотіти.

29.09.2020