***

Темур Буриев
Hayot jang maydoni deyishsa agar,
Unda men ham siz kabi bir oddiy askar.
Taqdirning hukmiga qilib itoat,
Kurashaman to olgunimga qadar.

Kurashmoqdan ozga yoqdir hech chora,
Chunki bu jang, ogir uzoq jang.
Qochaman deb bolmang aslo ovora,
Qismatni alday olmagan hech qanday nayrang.