Роберт Геррик. H-1069 Юлии VIII

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(H-1069) Юлии (VIII)

Можешь, Юлия, помочь
Дьявола прогнать мне прочь? –
Вслух читай иль пой псалмы.
Вместе омовенье мы
Совершить должны с тобой
Освящённою водой;
А молитвы сотворим –
В бегство беса обратим.


Robert Herrick
1069. To Julia

Help me, Julia, for to pray,
Mattens sing, or Mattens say:
This I know, the Fiend will fly
Far away, if thou beest by.
Bring the Holy-water hither;
Let us wash, and pray together:
When our Beads are thus united,
Then the Foe will fly affrighted.