6844. Бык Леу аднойчы пили

Анжела Кушнер
БЫК И ЛЕВ.
Бык и лев однажды пили.
Жёны дядькам позвонили.
Лев с женой был очень мил.
Бык по - хамски говорил.
-Ты почто, дружочек мой,
Лебезишь перед женой?
Стукни, друг мой, кулаком.
-Ты с ней, милый, незнаком,
Каб она была здорова,
Это Львица, не корова.
Если хочешь быть здоровой,
Львицей будь, не будь коровой.

БЫК І ЛЕЎ.
Бык і леў аднойчы пілі.
Жонкі дзядзькам патэлефанавалі.
Леў з жонкай быў вельмі мілы.
Бык па - хамску казаў.
-Ты навошта, дружа мой,
Мітусіліся перад жонкай?
Стукні, сябар мой, кулаком.
-Ты з ёй, мілы, незнаём.
Каб яна была здаровая.
Гэта Ільвіца, не карова.
Калі хочаш быць здаровай,
Ільвіцай будзь, калі б не было каровай.