Кинутi на заекранну вуаль...

Фиолетта
***
Кинуті на заекранну  вуаль
Чорні на білому - жменею літери,
Щоби якось втамувати печаль,-
Мо’ присипати  не попелом, - бісером,-

Дози  ілюзій  і сповідей… кар,
Вір і надій на  прождати, потерпіти,
Нишком сховати до windows(y)  шпар
Рими і ритми, лишивши затертими.

Вийде на осені сцену штукар,
Зшиток прихований впавно розшарпає,
Стане скликати на дійство примар
В ніч падолисту із чорними жартами.

«Ретро з дощем», - той  забутий портрет,-
Скаже лукаво,  - із креденсу витягни,
Межи примарами ти вбрана в red,
Втім, із  дощами ви стали вже квитами.

13/10/20
(фото Андрій Кульчицький. Львів)