Роберт Геррик. Н-151 О молодой многодетной матери

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(Н-151) О молодой многодетной матери

Матроны, видя чад моих родных,
Хвалите и жалейте матерь их:
Хвалите, что детишек народила;
Жалейте – молодой сошла в могилу.


Robert Herrick
151. Upon a young mother of many children

Let all chaste Matrons, when they chance to see
My num'rous issue: Praise, and pitty me.
Praise me, for having such a fruitfull wombe;
Pity me too, who found so soone a Tomb.