Андрiiвський узвiз

Клавдия Дмитрив
Узвіз Андріївський в столиці,
Святиня-церква на горі,
Краса така не завжди й сниться.
Ще й старовинні ліхтарі.

Красива вулиця й споруди,
Бруківка, наче острівці,
По ній щодня проходять люди,
Її оспівують співці.

Скрізь пам’ятки архітектури,
Та й вид шикарний на Поділ,
Відомі в світі всім скульптури
І неймовірний виднокіл.

Туди душею поринаєш,
Там старовинна скрізь краса,
Її ти бачиш, відчуваєш,
Вона ніколи не згаса.

Узвіз Андріївський всіх манить,
Його ніхто не омина,
Хто там бував – усім таланить…
Відомі ним є імена.

Узвіз Андріївський і Київ –
Окремо кожному не буть.
Для себе кожен щось відкриє,
І в цьому є велика суть.

20.10.2020 р.