Втiкач

Катрин Брехт
Забудь всі красиві промови,
Що виголошують перехожі.
Туман спускається на шпилі
собору,
на зупинках позіхають люди
і мружаться від автобусних фар.

Чиясь зміна на заводі сьогодні
буде останньою,
а ти,— знову в дорозі.
Вона — ніби цикл довжиною в життя.

Тікаєш з міста,
так і ні з ким не попрощавшись.
Набагато приємніше
дивитися вслід сусідським котам.

Навушники падають,
бовтаються з листям в калюжі.
І цей день дотліває,
мов остання сосна в сибірських лісах.