Чорна сила

Александр Ляскало
Україна вже стогне від болю
І від розпачу лікті куса.
Чорна сила дарує їй долю,
Де панують брехливі вуста.

Обіцяючи рай мармеладний,
Буйний шлях до життєвих висот,
Нечестиві приходять до влади
І грабують нещадно народ.

Під фанфари лихої години
Знов народжує мишу гора.
"Ще не вмерла, – луна, – України... "
Тільки бачать усі, що вмира...

Скрізь – занепад, мов шабля у серце,
Скрізь – безвиході грізна пітьма.
І дедалі все більше здається:
Майбуття в України нема.

Кривди правда терпіти не стане –
Хід історії зріє давно:
Обездолені люди повстануть,
Дружньо скинуть убивче ярмо.

Буде правду народ захищати,
Рідну землю, щасливі літа!
Заспівають козацькі нащадки:
"Україна живе!!! Розквіта!!!"