До тебе звертаюсь, краiно

Владимир Олийнык
Я знову звертаюсь до тебе,країно,
Ще вчора хотілося жити,скажи?
Чому вона стала тепер на коліно?
Я прошу сьогодні - його накажи.

Вдова плаче,чуєш,сиріт так багато,
Їм було по двадцять,та вже в небесах…
Куди,моя мамо,подівся мій тато?
Куди,Україно?...питаю,це жах…

Я знову звертаюсь,бо завжди з тобою,
Скажи мені,ненько,скажи,я прошу?
Не хочеться жити,повір, із ганьбою,
О,Боже,чому?Чому це пишу?

Той ,,братський сусід’’,та щоб він сказився,
Та скільки синів ще загине в бою?
Чому так,питаю,він тут народився,
Ти чуєш,чому він так рано в раю?

Заплакане небо,земля плаче нині,
Заплакана мати,дитина в землі,
Та як їй одній,скажи,у хатині,
Чому так,питаю,живемо у злі?

Ти в сльзах,Україно,та він наживався,
Москальською жив,тебе обкрадав.
Українцем,ти чуєш,ніколи не звався,
Багато в житті я собі пригадав.

Майдан промайнув,там сотня небесна,
Та й хряк вже давно на російській землі.
Скажи,бюрократе,скажи мені чесно,
Коли посміхнеться матуся мені?

                26.04.2019.