Дождж кастрычнiцкi пяшчотна прашумеу...

Юрий Боровицкий
***
Дождж кастрычніцкі
Пяшчотна прашумеў.
Праясніліся нябёсы.
Стала крышачку святлей.
Дожджык песеньку,
Як хлопчыку, мне спеў.
На душы маёй дзіцячай –
Весялей.
Праясніліся нябёсы.
Праяснілася душа.
Дождж кастрычніцкі бялёсы
Цемень рання размяшаў…

24. 10. 2020 г.