Эр-саалым - ичкеери!

Василий Бэлэк
Эр-саалымым, ичкеери!

Не ле болгон ј;р;мде,
Јаманы да јакшызы…
Нени к;рб;;м? Уккам да.
Ундул калбай шыразы.

Боойымдазын – јылыйткам,
Тапканымды – ычкынгам…
Нееге ле мен алдырткам,
Кемдерге де бастырткам.

Болгон неме болгон ло –
Алтай-Кудай к;рг;н л;…
Эр-саалымым, ичкеери!
Мен баспазым тескеери…

Ј;р;м адына ј;р;м ле,
Эдетеним т;генбейт;
Алтай-Кудай к;рг;й л; –
Саалым мени токтотбойт…