Благодаря ти, Боже... - Спасибо тебе, Господи...

Мария Шандуркова
***

Благодаря ти, Боже, че остави
една любов сърцето ми да пази -
да ме превръща във дете и често,
да страдам, да ридая безутешно.

Да ме превръща на слугиня бедна
и сили да раздавам до последно...
Със царствена походка да привличам
и тайнствено и силно да обичам.

Благодаря ти, Боже, че оставяш
една любов във мен да оцелява,
до края на живота да ме пази,
да ме изгаря със божествен пламък. 

25.10.2020 г., 9:20 ч. Димитровград
Мария Шандуркова