Будзе!

Николай Карташевич
Будзе наперадзе Сонца,
Будзе крылаты ўздым,
Бо мы не будзем бясконца
Спаць пад хлусню як пад дым.

Моладзі дайце дарогу,
Моладзі заўтра бо жыць,
Зрыне абломкі старога-
Будзем й наперадзе быць!

Стройна ў шчэпе радамі
Пройдзем праз усю Беларусь,
Пройдзем  лясамі, палямі,
Збегчы ніхто не прымусіць!

Видите?! Только теперь
Новая будет страна.
Верю я, ты себе верь,
Ведь Беларусь Не Одна!