Грудень

Николай Супличенко
Ідуть дощі – така прикмета грудня
Сумні й холодні. Тугою на нас.
Сиріткою стоїть старенька клуня,
А в стайні кінь, що мріє про Парнас.

Під стріхою, ось, на сухій жердині
Дрімають мов хлоп*ята горобці…
Такі новини ще одної днини,
Дня крихітки.
Синиці у руці.