Тепло сiмейного багаття

Малюга Татьяна Николаевна
Я, як дитя так званого "застою",
Зiгрiта того часу теплотою.

Батькiвський дiм – незмiнно повна чаша,
А в нiй – i голубцi, i борщ, i каша,

Домашнiй ковбик, кров'яна ковбаска,
Галушки, ряжанка, любов та ласка.

Як смачно пахли пирiжки iз печi,
Та коржики – гостинчик для малечi.

Я вузлик той так хочу розв'язати,
Що в поле видавала вранцi мати...

Там що було? Звичайна страва прi'сна,
А в спогадах вона – як гарна пiсня!

Згадалася пора моя далека.
I як сестру принiс до нас лелека:

Таку гарненьку, з рiдними очами –
Кровинку-крихiтку вiд тата й мами...

...Батьки на небi, на землi не дички,
Двi гiлочки – вiд мене i сестрички.

Нас за столами так сьогоднi рясно!
А зверху свiтять двi зорi незгасно...

28.10.2020