Плями на cонечку

Юлия Билоус
- А скільки у сонечка в небі промIнчиків?
Чи можна дізнатись чи пOрахувати?
А скільки тепла в нього, як ми полічимо?
Чи зможе ще довго нас всіх зігрівати?

- Тепла і добра в сонця сила-силенна,
Мільйони років нам щодня посмiхається.
Але бідолага сумує страшенно,
Як темними плямами рясно вкривається.

- А що то за плями? I звідки на сонечку?
Його полікуєм, відправим на дачу!
- А плями - то вчинки синочків та донечок,
Якщо неслухняні, то сонечко плаче.

Якщо ж і думки й поведінка хороші,
Тепло повертається сонечку вгору.
Радіє воно і всю землю охоче
Теплом зігріває, у будь-яку пору.