Батькова наука

Василий Швыдкий
1.Скільки буде сім по девять
   Вчителька "не знала".
   На уроці, як безвихідь,            
   Колю запитала.

 2.Коля очі звів до неба.         
    "Я також не знаю.               
    По мобілці, якщо треба,          
    Батька розпитаю.               

 3. Батько мій знаннями дужий,   
    Все на світі знає.             
    До освіти не байдужий -       
    Два дипломи має".               

 4. Відповів той батько справно:
    "То трудна наука.
    І вона, як звісно здавна,
    Не іде без дрюка.

 5. Щоб відчув батьківські руки            
    Й дякував потому
    Ми приступим до науки,
    Як прийдеш додому.

6. Метод хоч і реприсивний
    Іншого не буде.
    Він на диво ефективний,
    Вивів мене в люди.
   
7. Тож я вірю тому дрюку,
     Скоро й ти споглянеш.
     Як освоїш цю науку
     Відмінником станеш".

8. Колі та біда й не снилась.
     Мов би й не злякався,
     Та як зміна закінчилась
     На другу зостався.

9. До науки д о ш к і л ь н о ї
     Потяг вмить з"явився.
     З ситуації складної
     Вихід зародився.

10. Відповідь на ту задачу
       Ще шукають в школі.
       Кілька гривень хай потрачу,
       Позвоню я Колі.