Не гнiвiть

Клавдия Дмитрив
Ой, людоньки добрі, побійтеся Бога,
Й щоразу вже стільки його не гнівіть –
Від цього не зникне у серці тривога…
Молитву до Господа краще моліть.

На кожному кроці є гнів, нарікання…
Не шукайте щоразу у комусь вину,
Молитву моліть і прийде сподівання,
Не змішуйте мед і нектар полину.

Вам легше не стане від гніву і злості,
До саду Едемського гнів не веде.
Ми з вами усі на землі тільки гості,
За наші діяння Бог мітку кладе.

Замислитись треба над тим, що ми дієм,
Аналіз учинків робить не чужих,
Можливо тоді ми життя зрозумієм
Й залишиться менше байдужих і злих.

Не варто й думками все Бога гнівити,
Записувать комусь всі смертні гріхи,
На правду життя треба очі відкрити,
Бо гріх не зліта, мов у небо птахи.

31.10.2020 р.