Майстер, радник падолист

Виктория 75
Кременчуцький падолист
двірнику дає роботу.
Тільки в нього інший хист:
не спинити обороти!!!
Обороти  віршувань
наполегливим диктантом
долучаються до знань.
Та не хоче в конкурсанти!
Бо набрид йому спектакль.
Він розіграний по нотах.
Слава Богу, є антракт.
Зачиняються ворота.
Знову взяв свою мітлу.
Нумо, листя загрібати!
Господу несе хвалу,
що не треба відбувати
десь там, в Польщі, карантин
чи в заможнішій країні!
Краще підпирати тин
під дощем, на Україні.
Помокрів і падолист.
Ліг на землю, «лежебока»!
В двірника піднявся тиск!
( П’ятдесятого він року!)
То ж пішов до себе в дім.
Заспокоїв хворі нерви.
Повертається до рим:
безкоштовні ллються перли!
Почуття живі, не вмерли!!!
***
Осінь поряд, мальовнича.
Одягла нову спідницю.
Падолист замовить танець.
Він партнер її та бранець.
Двірнику ж наповнить ранець
відчуттям новим до справи,
та не радить йти до слави.
01.11.2020