Кавун

Алексей Костромин
А мій останній кавун сезону не був солодкий,
а мій останній кавун сезону був майже білий  —
Не усвідомлю, що саме зараз роблю востаннє. 
В кого спитати? — В моїй квартирі панує тиша.

Не маю форми, гачок не тисну, не рушу кроком,
і переважно мовчу, як важіль чи шток клавіру.
Таємне вийде, незграбно стисне — і вмить розтане
моє мистецтво: з рудої глини — ледь-ледь узвишшя…

13 жовтня, 5 листопада 2020 р.