Сара Тисдейл. На ветру

Валентин Емелин
Радости птица взлетит,
Закружится лист любви,
Но медленно, как старик,
Горе влачит шаги.

Крылата – радость лови,
Быстра – любовь догони,
Но горе пребудет с тобой
После, во все твои дни.

(с английского)


ON THE WIND
by Sara Teasdale

Joy goes by like a bird,
Love goes by like a leaf,
But slow as an aged man's
Are the steps of grief.

Catch joy if your wings can fly,
And love if your feet can run;
But grief will still be there
When the game is done.