Не вчiть, а й навчiться

Клавдия Дмитрив
Не вчіть, не повчайте, як не знаєте як,
Не треба робити, лише абияк.
Навчіться робить бездоганно усе,
Можливо, це користь якусь принесе.

Навчіться спочатку чомУсь у людей,
Для цього шукайте ви безліч ідей.
Щоб люди почули всі ваші слова –
Для цього у вас на плечах голова.

Навчіться в майстерні побуть вчителями,
Аніж «поливати» коментарями.
Навчіться не бруд виливати на всіх,
Та ще й показати безглуздий свій сміх.

Навчіться в повазі писать коментар,
Оцінку собі не здіймайте до хмар.
Захочуть тоді діалог вести з вами,
Як бруд перестанете лити вустами.

Навчіться ви мати найперше повагу,
Не бруду давайте в житті перевагу!
Не сійте брудними словами зневіру!
Вбиваєте брудом у кожному віру!!!

07.02.2020 р.