Останнiй день

Пётр Троян
Останній день, якій він буде?
Піду я вранці, чи вночі?
Чи будуть поруч рідні люди?
Чи буду сам, чи інші глядачі?
Хотів почати б день той з кави,
(Середньої просмаги зерна)
Що питиму під спогади яскраві
І філіжанка порцелянова, мізерна...
Позавікном нехай луна травнева лютня,
Почну збиратися неспішно я в дорогу,
Кишеня у труні, нажаль, відсутня,
Тай й чим я зможу здивувати Бога?!
Останній день, якій  він буде?
Усе життя перед очима пролетить.
- Чи не могла б ти показати мені груди?!
Їх пригадав би я в передостанню мить...)