Танцюэ Василь...

Алексей Ковалевский Укр
Земле рідна, високої ноти
Не буває без крові і сліз.
І танцює Василь. Та лиш поти,
Доки глипа куркульський обріз.

Зараз вистрілить. Наче билину,
Зріже кращого сина твого.
...Будеш знов з бур’яном, а не крином
Під скаженим грози батогом.

(Із книги "Внуки грому", 2019)