Стало на свiтi звiрiше...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Стало на світі звіріше,
Більше вовків, ніж людей,
Стали царі ще царіші,
Листя гортає торішнє —
Вчиться мертвоті спудей.

Пишеш? А що твої вірші
Серед космічних вандей?
Стало на світі звіріше,
Кажуть, що буде ще гірше —
Зовсім не стане людей.

Мріять про встелену грішми
Стежку від праху ідей?
Ось тобі тиша безгрішна —
Пролісок в листі торішнім —
Вчися 
             живому,
                спудей.

(Із книги "Внуки грому", 2019)