Поборюють ноти сумнi...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Поборюють ноти сумні,
Стихають в нас епіталами.
Лиш образ Прекрасної Дами
Не тьмариться десь в глибині.

Її не знайти вже, можливо,
Та буде світити й тоді,
Як з наших тривожних садів
І осінь ця піде тужлива.

Змішаються полум’я й лід
У Леті, наповненій снами,
І образ Прекрасної Дами
Плистиме за нами услід.

(Із книги "Внуки грому", 2019)