Тупая боль от белой поездки

Иван Ростов
Прошли выборы в Беларуси
и раздался звонок вечером,
незнакомый номер,
сначала думал какой-то банк,
но быстро оживился и от радости -
чуть не помер...

- Шо, брате, як ся маэшь?
Мирно живешь до речi?

- Цiкаво, да шось гризе,
тому й бухаю, дивлюся у пляжки,
а вони порожнечi...
Потрібно подвиг здійснити який?
Чи праця для мене э,
то взалежностi хто питаэ?
Не відпочиваю вночі, чому?
Да хер знаэ...

- Бадьорься, Пан,
бадьорься козачэ,
до сябрiв прийшла бiда,
зараз вони скачуть...
Тi, шо з намы були поруч,
їм наша повага,
та туди п'ятак свинячий сунэ москаляка...

- А литвини-партизани,
на бабу сподiвались,
сколотили допомоги фонд,
та, зброї злякались...
Вiрно мiркую,
розiгнали попершу гумовими кийоками,
ястреби, а тепер Жыве Беларусь,
нагодували кровью ката,
та ластiвкою у приймач,
ото, брате i влада,
пропозиції э?
Ось, з'їздив б,
так не вiдпустэ, Злата...

- Bet k; apie tavo Karpat; Alenk; kaln; moter;? (на литовском)

- Її вже два роки поруч нема,
обiцяв, а примушаэшь згадати,
та якшо пiду у ваш загiн i цієї не бувати...
Тож не вчастно,
не вчастно, да кортить, э спрага,
не за грощi, за слов'ян,
пiд прапор червоно-бiлий,
шо робити знаю сам - "батьку" на вила...

- Радий був тебе чути, кладу телефона,
помiркуй козак, выбач за Алену...

Раздались гудки,
все не к добру было это,
лето выдалось вполне занятным,
а осенью, чтоб не хандрить,
соглашусь на метод,
не глотать таблетки горстями,
выхватить адреналин,
войти в патаморфоз,
зная, что в гостях не будет нирваны,
надобно с ней поговорить,
аккуратно про планы... 

- Давай выберемся куда,
пока общепиты сносные открыты,
похаваем том ям,
давно хотел саке теплого,
надевай кофтец,
собирайся без волокиты,
обожаю твои волосы,
обнимая сзади,
застегнул из серебра цепь,
я же помят как тетрапак винного суроггата,
мне нужно будет с тобой поговорить,
промолчал, тогда я - Злата...