Каронав руса пудз ла...

Михаил Кортелёв
Каронвіруса пудзіла
Стала явай, мроі зьніклі,
Пакаціўся ў сьвет вялікі
Пан вяльможный Каронвірус!

Што пасееш  -  то й пажнеш
І набытак не ўтрымаеш,
Дзесь зімуе ўтульна клешч,
Мы ж  -  прад хеўраю рагатай!

Каронвіруса пудзілкі  -
Найстрахотняе яго,
Найстрахотняй яго  -  улікі,
Што пхнуць у ведама маё!
-11.11.20.