Дивно, мамо. Сонце сходить...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Дивно, мамо. Сонце сходить,
А тебе нема.
І ще більше химородить,
Плутає зима.

Де я? В світі чом такому?
Хто мої літа
Через сад веде із дому —
Й жодне не верта.

(Із книги "Внуки грому", 2019)