Музиката - Музыка

Мария Шандуркова
МУЗИКАТА

Музиката ни свързва...
Стоя и слушам...
Виждам теб -
тъй горд и нежен,
и загрижен, и забързан...
Препускат твоите коне
през родните полета...
Тимпаните отмерват
ударите на сърцето,
зове тромпет
с гласа ти светъл
и мъката,
разкъсана,
в цигулките затихва...
От флейтите звучи молитва...
Възкръснала душата ми полита
към други, непознати светове.

11.11.2020 г., Димитровград
Мария Шандуркова