Песма о песмама. Вик Беляков

Веселинка Стойкович
Стихи о стихах
Вик Беляков
http://stihi.ru/2015/01/13/9775

Стихи бывают белыми, как снег.
Стихи бывают сильными, как ветер.
Ещё стихи бывают, как твой смех.
А могут быть похожими на встречи.

Стихи не могут быть, как чёрные дела.
Они не могут быть предательски слащавы.
Лишь иногда склоняются они, как на ветру трава,
когда в них зазвучат слова прощаний.

1970


Вик Бељаков
Песма о песмама

Песме бивају беле, као снег.
Песме бивају моћне, као ветар.
Бивају песме још и као твој смех.
А могу бити и попут састанка.

Песме не могу да буду мрачне радње.
Оне не могу да буду подмукло слатке.
Само се понекад повијају, као на ветру трава,
када у њима зазвуче речи растанка.

1970.

Фотографија: Веселинка Стојковић