Ковчежиh льубави, Велички

Веселинка Стойкович
Ковчежић љубави
Велички Николовој Литатру

Ковчежић љубави
У срцу је Велином,
Цветник радости.
Ковчежић љубави,
Светлости сјајне
У слици је Њеној,
У песми је Њеној.
Ковчежић љубави
Богом освештане!

Новембар 2020.

Слика: Величка Николова Литатру
     „Моите спомени - тетрадки със стихове - са в този стар куфар, рисуван от мен на платно с маслени бои и шпакла.
     А върху него са сърцата на моите приятели - поети, събрани в красив букет.
     Разпръсквайте благоуханието на добротата, обичта и красивата си поезия!“