Об сучастных жульене и жульэте на суржике

Иван Ростов
Примечание: будет написано на суржике,
ибо происхождение жульенты,
доси не определенно... (читайте по российски)

Ото ж у одному мисти у самому центри,
жила жульента с маман,
сама ж була холопка,
полюбляла йисты квиты
й билызну из хлопка,
хоч почивала в амбаре,
конюха жульена кохала,
та мамка йыйи до нього роспутныка не пускала.

- Шо ты перед ным спидныцу задрала й
пихвою крутышь, ось в подоли принесешь,
чи знов вагитною будешь,
вин тебе ж тягне - на дно роспусту,
ты, жульента: ни тямы, ни глузду...
Ось, залицяльник, то инша справа,
бородатый, видомый у вузьких колах, 
с велыким органом статевим,
тебе мабудь любе, читаю його листа,
пише, шо хоче тебе драти в дупу...
Ай, який слава богам - романтычный хлопчина,
не пройдисвіт жульен - обирванець чамина.
Як хочешь, доки кильца не побачу,
посватаю з Паном, шоб твою сраку довбачил...

- Ни, ни мамо, кохаю жульена,
виплате вин баршину,
стане бизнесменом,
тоди и венчання, весилля, видпустка,
а то шо в мене вже дитей трое,
йому не нагрузка...
Батько в нього хворый залыше спадок,
и нагодуе разом чумазых мойих маляток...

- Ой, донька прийомна божевильна,
чи придурковата,
за чоловика жульена конюха вважае,
мариться йый якась радяньська влада!
Навишо мы йй пидибралы, придбалы,
коли з ромського визка та упала,
тепер ходе по мисту и каже,
- "Я раньше всех родилась и мой враг сало"...
Як люды це чують у скроны пальцем крутять,
от халепа, шо як помру з нею будеть?