Есенни писма

Димитр Дянков
От есента получих няколко писма.
Прозореца отворих да ги взема.
Посипаха се  като куп изсъхнали листа
в душата ми от есенното слънце озарени.

В тях пишеше, че зимата е тръгнала насам
и много скоро ще задуха севернякът,
че старата гора ще я покрие сняг голям
и вече рано-рано ще се спуска мракът.

Изтръпнах от написаното в тез писма.
Прозореца побързах да затворя,
облякох се, камината запалих и сега
в очакване на гостенката вино ще отворя...

Снимок: Дора Цветанова