Вярн!

Михаил Кортелёв
Вярні!

У печы лопаюцца дровы,
Язык чырвоны ліжа іх,
Гары, гары агонь смаловы,
Агонь, альховых дроў маіх!

І вынікай гэтай часінай
Прывід далёкіх год малых,
Як шэры птах на шляху вырным,
Крыло вітальнае ўздымі!

І золкі з клопатам матулі,
І дзежкі пах, жытнёвы, хлебны,
І зорак рух ва нашай студні  -
Вярні ў пустэльню, сьвет таемны!
-18.11.20.