Моя мова не мертва

Наталья Мироненко
Не дрімає душа і не спить голова –
все шукає свій сенс та потрібні слова,
бо на це неможливо забрати права.
Віддаєш їх покірно – ти жертва.
Хай там дивляться косо: затята, чужа.
Є у мене земля і терпіння межа.
Як би хтось не цурався і не зневажав –
моя мова жива, а не мертва.