хмари спустились на топтаний брук...

Людмила Аристархова
хмари спустились на топтаний брук,
впали на трави пожовклі сльозою,
десь прокричав заклопотаний крук –
стогін той начебто звуки гобою…

келих блакиті розбився ущент,
сонячні лози тепер, наче мари…
мабуть немарно літа фрагмент
в ніч тихокрилу збирають Стожари…

сивий туман випливає з ярів,
сунеться м’яко, як кіт, по стежині…
як нам звільнитись від пазурів
злої осмути з серцем пташиним?..


*****

тучи  спустились на землю с укором,
пали на жухлые травы слезой…
где-то вскричал озабоченный ворон,
словно заплакал в выси гобой…

кубок лазури разбился в осколки,
призрачен солнечных лоз горизонт,
может недаром лета иконки
снова собрали Стожары в аккорд…

сивый туман выплывает из яра,
стелется мягко, как кот, по тропе…
как же избавиться нам от угара
с птичьим сердечком, блуждая в толпе?..


19.11.2020