Виходиш з дому

Май Михненко
Виходиш з дому, щоб торкнутися сонця, торкнутися неба,
Щоб торкнутися опалого листя, яке
Дбайливо килимом уклав для тебе листопад.
В людях, які проходять повз, тебе цікавлять хіба що їх собаки,
Ти знову одні, але це тебе не ранить.
Ти знову одні, і холод тобі здається таким теплим,
Може, тому що згоряти ти вже втомилися?
Може, тому що людьми ти грітися вже не намагаєшся,
Холод тепер став найтеплішим,

але

Ти виходиш на вулицю і відчуваєш вітер
Вітер перетворює повітря в леза
Вітер перетворює дотикі в ножові удари
Ти не знаєш як від них сховатися
ти замерзаєш
але
Це всього лише холод
Хіба він може тебе поранити?
Коли ти - знову ти, хіба щось може тебе поранити?

Ось небо, нагадує затишну ковдру, і сонця немає, але ось шарудить під ногами золоте листя, схоже на сонце
І в ці п'ять хвилин дороги до магазину
Нічого більше в світі тобі не треба

І ти не пам'ятаєш Їх холод, не пам'ятаєш Їх жар, не пам'ятаєш, як власне серце було пожежею, крижаним адом

Навколо тебе залишився тільки холод
Це всього лише холод
Такий теплий холод
Не дозволяй йому тебе поранити