Дух свободы...

Александр Филенко
                ***
Не дочекАтися веснИ…
Где дух свободы позабытый,
Та шлях до світла в пекло змитий…
Там бісновАті тарганИ,
Втоптав все ценности страны,
ШпурлЯють люд на пліт розбИтий…
Де зАмість щОгли… пень прибИтий,
Проспавший прОліски веснИ…
А так мечтали… бруд відмИти,
Та в щИрій єдності пожИти…
Щоб совість, віра та любов,
Тут відродИли ГІДНІСТЬ знов...
І сЕрденько від бОлю плАче,
Що правда так і не зійшлА...
А ведь могло быть всё иначе,
Коли б свій лад СТРАНА нашла...