Привладний ндик

Анатолий Потиенко
 (байка)
Побачив якось Індика Ведмідь:
Хто це такий статечний та яскравий?
Його до мене завтра приведіть –
Я в мерії знайду для нього справу.

Лише за зовнішність таку, за стать
Ще більше будуть владу поважати:
Він зможе звірство все зачарувать,
Бо має він що звірству показати!

Вже в мерії Індик… - Й таке бува…
І робить звіти він звірячим масам.
Писала доповідь йому Сова,
Бо мав Індик освіти лиш три класи.

І ось якОсь він знову звітував,
Не відриваючи очей від звіту,
І, мов свої, чужі читав слова…
Та раптом налетів шалений Вітер!

І розлетілися від нього папірці,
І белькотіння звірство вже не чуло.
Куди й поділась пиха на лиці,
І стать надута вся раптово здулась.

Так Вітер оголив Індичу суть,
Вірніш, відсутність будь-якої суті.
Та індикИ у владу й зараз пруть…
Коли ж подуєте ви, вітри-судді?
                22.11.2020 р.