Авобiографiчнi нотатки в день народження

Григорий Божок
Авобіографічні нотатки               
  в день народження
В тридцять восьмому родився,
В сорок другім похристився,
Як під німцем побував -
Бо Союз забороняв.
В сорок шостім йшов до школи,
Три кілометри довкола,
Книг і зошитів не мав
Та все ж грамоту вивчав.
В школу мчався завжди спішно,
Закіпчив її успіно.
Вірші змолоду писав,
Першій дівчині читав..
З сорок сьомого трудився,
Бо ще в світі не нажився
В полі всіх, що працювали,
Хоч трішечки годували.
Голод, знаєте, не тьотя -
Рятувався у роботі.
В пятдесят щостім вступив в ВУЗ
І в науках тут загруз.
Полюбив і одружився,
Синок в мене народився.
Тож завлячую лружині
Збагатився на два сина,
Працював і далі вчився,
В тридцять років захистився
Посади різні обіймав
Й по – радянському зростав.
Як тоді, так і тепер,
В праці з голоду не вмер!
Від політики цурався,
Лише справами займався.
Зараз вона бізнесує,
Над народоми збиткує…
Весь час бачив чорне й біле,
Любив нарід й землю милу
Самостіцником в Москві звали
Та за роботу - поважали,,,
Голосував за незалежність
І щасливим був безмежно :
Все, що міг, досяг і знав
В розбудову її вклав.
На стадії її ранній
Був далеко не останнім…
Та пішло в нас все не так,
Бо очільник не козак,
Не будують в нас державу,
Не потрібна їм ця слава,.
Лиш кишені набивають,
Все в офшорах оформляють,
Кримінал все захопив
Й клептократію створив.
Що Союзом збудували -
Розікрали, сплюндрували.
Землю щойно продадуть
Й на шматочки роздеруть.
Що ж ми за народ такий?
Навіть Президент чужий !
Україно, моя нене,
Світло де в кінці тунелю?
**Бог  навчає:  "из  среды  братьев
твоих  поставь  над  собою  царя:
не  можешь  поставить  над  собою
(царем) иноземца,  который  не  брат
тебе". Библия,  Второзаконие, с.187.
Издание  "Свято - Успенская  Почаевская
Лавра", 2006 г.

                25.11. 2020 р., Київ