Борхаджиев Хож-Бауди Машаре некъ

Петимат Абубакарова
Борхаджиев Хож-Баудди

Машаре  некъ


Машаре г1улч туьйсуш денна,
Ц1арах девли , ларъеш  яхь.
Нохчийчоь  сатуьйсуш  денъян
Къахьоьгуш  ду  халкъалахь.

Денош  иди  т1аьхьий-хьалхий,
Дуьне   хьийзаш    хаддаза.
Кхии,  Феникс  тарлуш     хьайха,
Маьрша   Соьлжа- г1ала сан.

Нехан  дегнаш   дахчадели
1алам  а го ни1мате!
Къинхьегамхой къар ца бели,
Дахар  дерзош беркате.

Бартаца  бу  берриг ницкъ тхан
Ирсе  кхане   оьхьу цуо.
Россия, дебийла  рицкъ хьан,
Маьрша  хуьлда  Нохчийчоь!


Гочйинарг: Абубакарова   Пет1мат