Чычкан дьылдынг калганчы айына

Василий Бэлэк
Кышкы куран ай

Тош алдында суучагаш
;з;к jокто; куучындайт.
Тайгаларыс—апагаш,
;п;рейишкен тургулайт.

К;;б; карды; алдында
Jажа; ;л;; jаажынат,
К;к-апаашты; аабында
Jер-Энебис тууjырайт.

Ак- jууркандык Алтайды
Кичееп-куумып чуулады,
Ак-ча;кырлык айасты
Каамык jылдыс кееркетти.