А ось i грудень...

Людмила Дзвонок
А ось і грудень… Снігу не приніс,
Не щедрий, мабуть, для землі моєї,
Не хоче нам почервонити ніс,
Бо заметіллю не співа своєю!

А хочеться, щоб сніг був навкруги,
Щоб ковдра зимова накрила землю –
Поля, ліси, річки і береги…
Без снігу ти, зима, прийшла даремно!

Нема ще снігу, мокрий тротуар,
Похмуре небо, сонечка не видно,
На небі так багато сірих хмар –
Вони ж бо дощові, це очевидно!

Іду собі, а дощик накрапа,
Та що робити? Парасолю маю.
Поволі зимонька в свої вступа права…
Та вступить, вступить – це я твердо знаю!

                1.12.2020.