Борхаджиев Хожбауди Поэташна

Петимат Абубакарова
Борхаджиев Хожбауди
          Рашидов Шах1идна

Поэташа синна йовхо ло,
Кханене д1акхойкху цара шайца ,
Шайн хенал уьш хьалхе къеж а ло,
К1еззиг зама цара йоккху вайца !

Дацдеш денна шайн дахаран тай,
Иллешца уьш даим беха бертахь.
Бала ца бо адамашна шайх,
Я новкъа уьш цхьанна а ца г1ерта.

Сатийсамаш церан бевзар бац,
Вехачунна,айпе дина дахар,
Я хастаман дешнаш хазор дац
поэташна,мел дукха уьш бахарх.

Седарчий нур царна герга  ду ,
Нехан ирсанна уьш денна догу,
Бакъду, иза ханна кьагар ду
Серло кхачайой ,уьш лаьтта оьгу!


Гочйинарг:Абубакарова Пет1мат