Панi Осiнь

Наталия Редько 2
Підібгавши спеки довгі поли,

Йде від нас старе змарніле літо

В полинову куряву одіте

Першачків скуповує до школи.




Забирає почтом вірну свиту —

Шорти-пляжі, бур'яни-городи

Й розгубши барв винагороди,

Поспішає в інші весни світу.




А на оксамитовім дивані

Свій пас'янс складає неквапливо:

Чорнобривців, айстр духмяне диво,

Осінь золота — шляхетна пані.