Аднойчы. Зноччы...

Евгений Карповец
У дзень барацьбы за СНIДам ды ВIЧ-iнфекцыей
Загiнуушым ад СНIДу прысьвячаецца...
Аднойчы.
Зноччы.
Тунэль. Сьвятло. Заплюшчу воччы
Я адлятаю
Ды параю
Вам: заставацца без адчаю.
Зрабiць жыцьцё сваё больш лепшым.
Галоунае-
Нi хто зыходзiць першым,
У асноуным
Так як я - не пiшуць вершы...
Люстэрка. Бумеранг. Жыцьцё
Успамiн-хутчэй за усё-то забыцьцё...
Каб прысудзiць боль чалавеку
Ты апранi яго абутак
Нажаль няма сьвятых: спрадвеку
Пакуты у нас рабiлi гуртам...
Аспрэчваць сэнс тваёй/маёй хваробы,
Жальба над ёй-прызначанна усё Богам.
Станоучы вынiк-вынiк добры...
Тунэль. Сьвятло. Зямля. Падлога
Таму, што цяжка успрымаць:
Усё не са мною. Не магло чапаць
Ды датыкнулася. Ды сорам
Хорам. Азiрнулiса
Сябры?
Засталicя са мною.
"Жывы!"-
Галоунае. Ды з боллю
Уначчы пЪеш лекi
А у галаве: "спидозный", здзекi...
Станоучы вынiк-вынiк добры
Тунэль. Сьвятло. Зямля-падлога,
Жальба, прызначанная Богам...
Аднойчы.
Зноччы
Уранiццы... Адкрыю...Воччы...
Яуген Карпавец, 01.12.2020