О грошах

Анатолий Тарасовский
Відверто скажи мені, друже,
Коли на грошОвій стезі -
Комфортно там буть чи не дуже
До них - на короткій нозі?…

Зважай на фортуни мінливість,
Щоб сум без грошей вгамувать 
Бо гроші – ті мають властивість
Приваблювати й хвилювать.

А люди впадають в залежність
І в декому сенсі – в рабів,
Від цього усього бентежність
Ти, мабуть , відчув на собі? -

Хоч гроші, бува, не спрацюють,
Не треба з цього божеволіти…
Гроші -  вони не хвилюють...
Можуть, скоріш, заспокоїти